vineri, 11 noiembrie 2011

Hard Time

Am avut o săptămână destul de neprietenoasă, nu m-a cruţat nimic, miercuri chiar am adormit pănâ în zece şi nu m-am mai trezit până dimineaţă ceea ce nu se întâmplă niciodată.
Aseară a trebuit să mă urnesc să fac ceva minime cumpărături pentru supravieţuirea de zi cu zi, am ales Cora din Sun Plaza, şi ce să vezi tot Sun Plaza era împopoţonat cu ghirlande, sferturi de covrigi, atârnate din tavan. Ce să fie, ce să fie, o fi vreo sărbătoare a covrigilor calzi, dar globuleţele de printre chestiile acelea verzi au trădat intenţia. Erau chiar primele semne de Crăciun. În mod normal, cred că aş fi fost încântată, doar eu sunt cea care asculta cântece cu clinchete de clopoţei de la întâi decembrie şi până la Stântul Ion. Anul acesta mi se pare totuşi mult prea devreme, de parcă toţi vor să dea de veste cât mai curând că vin sărbătorile şi când vezi brăduţi şi globuleţe mai mai că te îmbie să cumperi măcar o cutie de bomboane cu reni pe ea. E necesară şi această stimulare comercială în interesul consumului, chiar dacă există din plin, cu siguranţă trebuie să recunoaştem că spiritul sărbătorilor de iarnă este unul din cele mai frumoase şi iubite, pluteşte aşa în aer întelegerea şi bunăstarea, iubirea şi veselia. Cum spunea Scrooge, ar trebui să ţinem în suflet spiritul Crăciunului pe tot parcursul anului. De data aceasta privesc cu nesiguranţă şi teamă sărbătorile, nu vor mai fi la fel, mă gândesc cam cât de dureros se vor resimţi, eu care îi obligam pe toţi la o seară cu filme în caracter, văzute şi răsvăzute, nu ştiu dacă mă va mai învălui starea. Poate de aceea privind la ghirlandele ornate cu globuleţe nu am văzut decât sferturi de covrigi atârnaţi prin tot mallul.

6 comentarii:

  1. O sa fie greu, dar de dragul celor ramasi langa tine, merita sa incerci sa te bucuri. Iar daca simti nevoia sa plangi, spune-ne noua:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asta este ca de dragul celor de langa tine trebuie sa mergi mai departe, sa pastrezi o oarecare aparenta, sa le faci o bucurie, sa iti ascunzi lacrimile din ochi.
    Multumesc mult, iti spun cu toata sinceritatea ca va sunt recunoscatoare, am scris aici mereu ce am simtit, de multe ori m-am plans mult prea mult si am gasit mereu o vorba buna de la voi, vorbe care m-au ajutat foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. isi vor face aparitia amintirile la fiecare sarabatoare, mai ales daca va adunati in familie...dar incetul cu incetul, cu timpul, se va diminua durerea si poate va veti aminti timpurile bune...si da, e intr-adevar cam devreme cu decoratiunile

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum au impanzit tot Bucurestiul, sunt convinsa ca ai dreptate. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. subscriu, prea devreme, desi eu sunt mare-mare fun shopping si craciun si globulete si... si tot e prea devreme si prea mult. prea opulent.
    cat despre restul, o sa-ti fie greu de sarbatori, nu mai greu decat iti este. dar iti promit eu ca va fi din ce in ce mai bine, golul nu-l va umple nimeni, dar rana se va cicatriza, ai sa vezi.
    incearca macar sa te odihnesti, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mersi , promit sa incerc macar.
    Si eu eram fana numarul unu.

    RăspundețiȘtergere