marți, 17 ianuarie 2012

Crede şi vei vedea sau trebuie să vezi ca să crezi?

Am citit un articol interesant pe blogul Luminiţei, despre bio, eco şi despre homeopatie. Părerea mea despre bio am mai spus-o o dată aici,  nu cred în bio cel suprem, ştiu câte ceva despre condiţiile necesare, îmi imaginez cât de greu este să fie îndeplinite, ştiu foarte bine cum că pe la ţară pomii fructiferi şi chiar şi legumele sunt tratate chimic, altfel nu se face mai nimic în general,  ştiu că majoritatea puilor sunt hrăniţi cu furaje combinate atât de blamate de susţinătorii bio, mă mulţumesc încercând să mănânc cât mai natural, cât mai puţin procesat şi cât mai light, fără să aleg  un produs exagerat de scump doar pentru că are o etichetă bio, cumpăr legumele care nu arată de parcă sunt decupate în forme perfecte şi strălucesc ca cele din plastic. Ei bine, despre homeopatie nu ştiu mai nimic, în afară de laudele aduse de colegi, prieteni şi câteva articole citite informaţia îmi lipseşte din păcate. Eu nu sunt un "believer" de felul meu, nu ştiu de ce pentru că sincer mi-aş dori să fiu dar nu pot, am ales întotdeauna gramatica şi matematica  în locul literaturii, îmi plac lucrurile exacte, precise ca un ceas elveţian, am nevoie de o anumită siguranţa dată de un fir logic accesibil mie, nu spun că homeopatia nu este logică spun că eu personal nu am reuşit să îi dovedesc efectele benefice încă. M-a pus pe gânduri faptul că am acceptat în secunda unu să fac o analiză destul de scumpă de teamă să nu iasă ceva rău dar au trecut câteva zile şi tratamentul  homeopat nu mi l-am procurat încă. Analiza trebuia făcută dar mi se pare ciudat faptul că până să o fac efectiv simţeam o teamă incredibilă dar faptul că nu am început tratamentul nu mă sperie deloc. Am consultat doi medici diferiţi, unul a mers pe homeopat, cel de-al doilea pe alopat imediat ce avem rezultatul, nu ştiu ce voi alege sau dacă le voi folosi în paralel. 
Cert este că astăzi îmi voi procura produsele recomandate şi voi încerca să fiu încrezătoare, doar trebuie să crezi ca să vezi, nu? Sau o fi invers?

8 comentarii:

  1. Eu de multa-multa vreme merg pe homeopatie. Nu numai la fete; m-a rezolvat si pe mine si pe sot in multe cazuri. Conteaza insa medicul, sa stie sa-ti citeasca simptomele si pe baza lor sa stabileasca tratamentul.

    Si... lucrez in IT... deci nu cred in ceea ce nu pot demonstra...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa incerc si eu, e clar ca efecte benefice sunt cel putin macar pentru intretinerea unor procese si afectiuni usoare, dar cred ca trebuie sa vezi pe pielea ta ca sa crezi.

      Ștergere
  2. categoric, tre' sa vezi ca sa crezi! la mine e ciudat ce se intampla these years, am fost fix de-andoaselea fata de tine, cu umanul si literatura & Co, am urat matematica si chimia si fizica, cu patos le-am urat, desi m-au inconjurat la tot pasul. iar acum, daca nu vad, nu cred.... am imbatranit, ce sa mai.... :)
    sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca ai imbatranit, pur si simplu unii cred si parca la ei se vad cel mai bine rezultate sau poate chiar conteaza si factorul psihic sa crezi atat de tare incat sa iti impingi organismul sa lupte mai cu forta.
      Cert e ca daca sunt probleme mai importante eu as merge pe combinat, in niciun caz pe homeopat simplu..

      Ștergere
  3. Eu am încercat homeopatia pe Ana, dar n-a prea mers. Dar am găsit în farmacii, medicamente homeopate care contin mercur. Iar asta m-a facut sa prefer Paracetamolul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa studiez mai aprofundat problema pana sa iau o decizie. Imi trebuie ceva si pentru imunitate si aici vreau sa vad daca are eficienta ceva homeopat.

      Ștergere
    2. Medicamentele homeopate sunt in general otravuri foarte diluate. Deci da, mercurius solubilis are in compomenta mercur, insa foarte-foarte diluat. Mai e arsenicum album, care are... ghici?! Sau belladonna, un remediu foarte folosit la febra si care e ... matraguna. Sunt multe. Aconitum, tot un remediu foarte cunoscut pentru febra are in componenta o planta de gradina extrem de toxica.

      Otrava diluata foarte mult din remediile homeopate in schimb doar avertizeaza organismul ca vezi: "tocmai e risc sa fii otravit", iar organismul poate lua masuri de aparare. Care masuri se aplica si la boala de moment.

      De ex. daca iei arsenic, rezulta voma, diaree, te "tine" de gat). Iar arsenicum-ul homeopat tocmai in caz de voma si diaree se da. Pe mine personal m-a dus gandul la regii de demult, care luau otravuri in cantitati foarte mici tocmai ca sa se imunizeze la otrava respectiva.

      Ma rog, sper ca am fost coerenta, a fost o sinteza foarte succinta a ce-am citit si-am mai intrebat.

      Ștergere
    3. Da ai fost coerenta, am inteles ce ai vrut sa spui.
      Am inceput si eu sa iau Echinaccea pentru sistemul imunitar, tratamentul homeopat nu il incepusem cand surpriza, a venit rezultatul analizelor, negativ cand si eu si doctorul eram convinsi ca va fi pozitiv, inseamna ca analiza pe care o facusem si a iesit nu tocmai buna sa nu fie iesit corect....

      Ștergere