vineri, 13 ianuarie 2012

De weekend

În ceea ce priveşte anotimpurile aveam două preferinţe importante vara, adică marea şi iarna adică zăpada.
Prima ninsoare care se lăsa aşteptată îmi provoca nerăbdare şi apoi fulgii aceea balerini, şi alb peste tot, linişte şi o imensitate de pur care îmi dădea un sentiment de apartenenţă a unei lumi măreţe şi magice. Toate compunerile mele copilăreşti, din proprie iniţiativă erau fie despre talazurile mării, fie despre neaua iernii. Mare fană a ninsorii în capitala noastră iubită nu pot să mă declar, închid ochii şi îmi vin în minte noroi, zăpadă înnegrita, maldăre întregi pe lângă trotuar de este aproape imposibil de traversat, apă pe drum, e drept că zborul fulgilor e la fel de feeric.
Anul acesta nu am văzut decât o ninsoare anemică de maxim zece minute ca durată, pe tărâmuri gorjene dar atât, nici urmă de celebrul White Christmas, zero zăpadă pentru noi.
Pentru weekend au anunţat precipitaţii sub formă de ninsoare, dar mă îndoiesc destul de tare, săptămâna trecută au anunţat la fel şi nu am avut decât vânt.
Ca să citez o replică dintr-un film tare drag mie "Don't blow away", deci nu vă lăsaţi purtaţi de  vânt şi rămâneţi mereu aproape de cei dragi.
Un weekend minunat vă doresc, la mine urmează unul din acelea în care obosesc mai rău decât m-am "relaxat" în timpul săptămânii.

10 comentarii:

  1. Daca nici in Scandinavia nu a fost zapada...dar niciun strop, doar cativa fulgi care s-au topit cum au atins pamantul. Si la noi e avertizare pe maine, de zapada...dar numai pe insula. Sa vedem, poate totusi mergem la derdelus...

    We frumos, chiar daca va fi greu. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e criza si de zapada:)) se pare, sper sa mergeti la derdelus, sa va simtiti bine, mai ales ca voi in weekend sunteti toti, familia reunita trebuie sa fie atmosfera de vacanta!
      Te imbratisez!

      Ștergere
  2. Cica zapada va fi doar la munte si in nord. In Bucuresti, ioc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ii duc dorul si nu prea, adica daca nu a binevoit sa vina in decembrie, poate sa vina la anul, de acum incep sa visez la iarba si ghiocei :). Dar copilul meu ma intreaba in fiecare zi cand iesim afara daca este zapada... el tot o asteapta, si tare imi e teama ca daca va ninge il va vrea si pe Mos Craciun, ptr ca el asa a aflat, ca Mos Craciun vine cand e zapada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa vad si eu lucrurile, daca nu a fost in decembrie cand avea cel mai mare farmec...poate nu vedem zapada toata iarna pe la noi, au mai fost ierni asa cu toate ca stiu ca e seceta....

      Ștergere