marți, 14 februarie 2012

Movies

Ştiţi celebra poveste a lui Dickens, A Christmas Carol, s-au făcut extrem de multe ecranizări, desene animate sau filme, Scrooge are o mie de înfăţişari de la cea clasică, la femei obsedate de carieră, cântăreţe încântate de aburii fierbinţi ai celebrităţii. Povestea a reprezentat cu siguranţă un izvor de inspiraţie, preferatul meu Scrooge din film este Patrick Stewart - A Christmas Carol (1999), iar ca animaţie bineînteles Jim Carrey - A Christmas Carol (2009). Un film despre o divă care a uitat de familie A Diva's Christmas Carol şi cel mai modern pe care l-am văzut în opinia mea Christmas Cupid. Srooge poate fi un bătrân cărpănos şi egoist, sau o divă în căutarea succesului, fantomele Crăciunului pot lua de asemenea multe forme de la vechiul asociat al firmei, până la iubiţi din trecut sau dive devenite îngeri după vreo supradoză de cocaină.
Similitudinea dintre aceste două filme, What If (2010) şi The Familly Man (2000) nu mi-a plăcut prea mult. Atât Nicholas Cage, care este NICHOLAS CAGE, cât şi Kevin Sorbo care este Hercule, sunt doi bărbaţi care au promis solemn că nu vor uita, că se vor întoarce, că totul va fi la fel în momentul despărţirii de iubitele lor, pe un peron de gară, sau într-un aeroport la plecarea în căutare de succes şi afirmare în marele oraş. Ambii au ajuns să aibă tot ce îşi doresc, carieră de invidiat, bani, succes, maşini luxoase şi iubite dive şi ambii primesc o a doua şansă să vadă cum ar fi fost dacă nu ar fi plecat.
Aţi văzut ultimult Twilight - Breaking Dawn - Part One, pe mine m-a cam dezamăgit, sinceră să fiu am apreciat acest film, la toate părţile mă refer, mai mult pentru peisajele superbe, pentru copacii înalţi şi casa lui cu geamuri imense de parcă ai dormi sub cerul înstelat într-o pădure de mii de ani, aaa şi vă spun de pe acum mie îmi place lupul. Vouă?


2 comentarii:

  1. N-am vazut Twilight - Breaking Dawn, dar am fost in familie chiar inainte de sarbatori la A Christmas Carol cu Jim Carrey, asteptandu-ne la cu totul altceva. Pot sa spun ca a fost mai degraba cu J. Scary :))
    Copiii n-au inteles mare lucru, ba chiar s-au speriat si a trebuit sa dorm stransa ca la menghina intre ei doi in noaptea aceea. Oribil personaj Scrooge asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate nu m-am gandit din perspectiva aceasta, filmul este mai degraba pentru adulti, Jim Carrey este amuzant asa cum stie numai el intr-un stil scary, iar personajele sunt uratele, nu m-ar fi atras in mod normal..Jim era aproape la fel de scary ca aparitie ca The Grinch, poate si mai rau ca ce e scary aproape de realitate te sperie mai tare:).

      Ștergere