luni, 23 aprilie 2012

Poliţia şi tanti de la parter

       Vineri seară mă aşteptam la o seară relaxantă după o săptămână obositoare, seară de leneveală şi poate un film. Visul s-a spulberat când el mi-a spus că ne-au spart maşina, lipsă nu era decât roata de rezervă dar sentimentul că maşina a fost forţată şi gasită descuiata şi că se putea întâmpla mult mai rău ne-a dat o senzaţie instantanee de gol în stomac. Aşa că am hotărât să chemăm poliţia, poliţie care spune să coborâm că în câteva minute vor ajunge. Aşa că am urcat si coborât de două ori până au venit, nu mă plâng s-au mişcat destul de repede numai că nu a venit brigada responsabilă, deci domnii poliţisti au trecut pe la noi să ne informeze să aşteptăm brigada operativă. Ei bine când a venit brigada potrivită a început seria de întrebări şi luat de amprente şi măsurat şi verificat, moment în care cele mai drăguţe doamne din bloc şi-au făcut apariţia la ferestre să vadă ce se întamplă şi să îşi noteze în agendă ordinea de zi pentru următoare întâlnire cu prietenele la fel de drăguţe şi amabile. Mă întreb oare de ce văd doamnele cu pricina numai ce în mod normal nu interesează pe nimeni şi de ce faptul că Miţa a plecat de acasă val vârtej iar el nu a însoţit-o poate ajunge pâna mâine povestea  unor certuri cu fulgere. De ce doamnelor draguţe din bloc nu vreţi mai bine să faceţi o faptă pozitivă şi de exemplu......să păziţi maşinile de hoţi decât să observaţi că fata inginerului de la trei s-a pupat cu foc cu un tânăr îmbrăcat în haine largi asară pe la doisprezece.  Aşa că sub privirele şi comentariile de prisos care nu conţineau nicio informaţie pertinentă ci doar o intenţie de cules materiale pentru despicat, operaţiunea s-a încheiat şi domnul poliţist a urcat pentru declaraţii, declaraţii care au durat preţ de o oră şi 3 pagini A4. Apoi am dormit iar a doua zi am fost în vizită la asigurări.
Şi mi-am cumpărat şi bilet sâmbătă cu escală în Munchen, o să fie o adevărată aventură deja mă simt o variantă  a lui Sinbad marinarul în aer, aşa doar de amuzament.

4 comentarii:

  1. Bravo pentru bilet! Cat despre masina, am patit-o si noi, la Brasov. Eram in vacanta si ne-au spart masina: spart geamul, furat niste CD. Noroc cu un ungur ce trecea pe acolo si care s-a oprit sa ne ajute cu politia si care a acceptat sa ne fie martor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PE noi ne-au trecut asa fiori reci ca putea sa fie si mai rau, este extrem de neplacut, te simti invadat ca si cum nu ai niciun control si desi nu prea avem fir-ar sa fie ca asa e viata nu ne place sa recunoastem sau sa trecem prin evenimente care subliniaza aspectul asta.
      Mersi :) sunt incantata si eu de bilet.

      Ștergere
  2. Wow! Abia acum citesc. Si wow pwntru bilet, sigur, nu pentru spargere. Ma bucur mult si sunt sigura ca te vei dscurca. Astept detaliile la intoarcere cu nerabdare.

    RăspundețiȘtergere