vineri, 8 octombrie 2010

Uşa din faţă.

Iubitul meu are probleme serioase, nu ştiu de ce, dar tind să cred că nici propria lui maşină nu îl suportă cu prea mult stoicism şi cedează de cele mai multe ori. După capitolul nino nino prin staţiune când telecomanda de la alarmă a devenit joc puzzle, am văzut-o eu cum stătea săraca într-un pahar de plastic şi nu o mai recunoşteai, era numai bucăţele...a trecut la capitolul uşa din faţă de la scaunul şoferului. 
Parcă îl şi văd, pleacă el de la serviciu şi în drum spre casă mai lasă un coleg. Se întind nefiresc de mult la vorbă şi cum nu are răbdare nici cinci minute să stea pur şi simplu într-un loc deschide şi inchide uşa şi o deschide şi o închide. până când, păi până când nu se mai închide biata uşă de niciun fel, orice metodă de resuscitare este în zadar, uşa rămâne deschisă, noaptea se lasă uşor, eu îl aştept acasă....
A doua zi aveam planuri să plecăm la munte, cred, de fapt sigur avea de gând să doarmă cu iubita lui maşina în frig, în spatele blocului. Cum să ajungi la un service cu o uşă care nu se închide ...poţi să o împingi, dar cine ştie unde e primul service....poţi să suni direct la un service să vină să o ridice ( dar nu, sună prea simplu), mai bine legi uşa cu centura, tu te agaţi bine de uşă aşa pentru backup plan dacă centura e recalcitrantă şi porneşti în căutare de salvatori cu salopete.
Oamenii cu salopete nu sunt toţi salvatori, aşa că s-au plimbat mai bine de un sfert de oră cinci mecanici cu aer de savanţi, mâinile la spate şi sprânceana ridicată cu propuneri care mai de care mai ingenioase în jurul maşinii cu o aripă frântă. Deznodământ tragic însă..nimic nu a mers. Există Superman, Captain Planet, Powerpuff Girls şi tot felul de alţi eroi...există şi un erou al mecanicilor..se zvoneşte că îl cheamă Ştie Tot..şi nu poţi avea ghinion la nesfârşit aşa că işi face intrarea în scenă the one and only ..Ştie Tot... care nici nu ascultă bine problema şi bruschează puţin uşa cu nişte mişcări foarte sigure ce par frânturi de proceduri si voila...siguranţa sare în 60 de secunde.


Bineînteles că până acasă a mai primit cadou scrum pe geam la un semafor de la un coleg binevoitor de trafic...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu