vineri, 15 octombrie 2010

Sens

"- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a răspuns:
- Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească…., iar apoi tânjesc iar să fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani……iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.Faptul că se gândesc cu timp la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul;că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.".........
"un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin"
Octavian Paler

O lecţie de viaţă în atât de puţine cuvinte, aş fi scris pagini întregi şi sunt convinsă că tot nu aş fi reuşit să exprim atât de clar şi răsunător aceleaşi idei.
Oamenii sunt nemulţumiţi, cred că de fapt de aici vine problema, uităm să fim împăcaţi cu ceea ce avem şi ceea ce suntem şi ne îmbătăm cu frustrări. De fapt e complet natural să îti doreşti mai mult dar oare nu  putem să dăm curs împlinirii dorinţelor noastre şi în acelaşi timp să fim împăcaţi cu ceea ce se întamplă aici şi acum. Uităm atât de des şi ne amintim atât de rar să zâmbim pentru că suntem sănătoşi pentru că îi avem   
alături pe cei dragi, pentru că avem un job, pentru că seara acasă avem cu cine să împărtim un film şi o cană cu ceai cald într-o toamnă rece, pentru că după un weekend pe care îl petreci singur în amorţeala ai pe cine aştepta să revină, pentru o sută de alte motive pe care doar fiecare dintre noi le ştie.
Consider că cel mai important lucru în viaţa este sensul pe care ni-l trasăm, poate familia, poate cariera, poate o pasiune, acel ceva care ne facem să fim noi, să ne regăsim şi să fim mai liniştiţi, unii reuşesc, alţii nu dar e plăcut să iţi aminteşti cuvintele de mai sus şi să realizezi că sunt atâtea motive pentru care într-o dimineaţă de octombrie ar trebui să zâmbeşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu