marți, 8 februarie 2011

Tips&Tricks

     Am realizat încă o dată de curând ce mare diferenţă există între o dietă pentru pierderea kilogramelor în plus şi un regim alimentar impus de prezenţa unei afecţiuni şi cât de norocoşi suntem atunci când ne permitem să avem mustrări de conştinţă  dacă am consumat o prăjitură în plus pentru că ne-am abătut de la planul caloric şi nu pentru că ne-a crescut peste limite glicemia de exemplu. Aveam tendinţa uneori să le pun pe toate în aceeaşi categorie, să spun că dacă eu am reuşit să ţin o dietă şi să slăbesc poate oricine şi nu este deloc greu de urmat un regim transformat pe parcurs în stil de viaţă, dar nu poţi compara limite impuse personalizate şi derogări fără consecinţe majore sau imediate cu regulile stricte şi clare de la care nu te poţi abate. Aşa că tuturor celor care trebuie să ţină un regim strict le doresc voinţă şi sănătate multă, iar pentru noi ceilalţi care avem probleme cu menţinerea siluetei sau excesul de kilograme am câteva idei de reuşită:
Nu contează că începi o dietă luni, marţi, miercuri, joi, ziua ideală este cea în care ne simţim pregătiţi şi motivaţi.
Când te hotărăşti să faci pasul, fă puţina curăţenie în frigider eliminând sau măcar aşezând pe rafturi separate tentaţiile cele mai mari.
Nu aştepta să îţi fie foame, încearcă să consumi alimente cu un conţinut caloric scăzut şi include în dieta ta mâncăruri favorite adaptate, de exemplu dacă adori pur şi simplu dulciurile şi nu poţi renunţa la ele sub nicio formă încearcă să consumi în locul lor fructe sau îngheţată care are un aport energetic mai scăzut cu bucăţi de fructe, astfel pare mult şi avem de fapt un bol cu multe fructe şi puţină îngheţată, arată şi este delicios.
În prima parte a zilei( nu o voi spune ca axioma pentru că a funcţionat pentru mine, nu pot generaliza) eu am mâncat mai consistent fără să îmi fac foarte multe probleme privind caloriile.
Mişcarea face minuni, la mine a funcţionat chiar şi doar mersul pe jos, pentru că nu sunt o sportivă şi nu am avut niciodată voinţa necesară să merg la sală sau la alergat.
"Ronţaitul" este cel mai mare duşman, dar pentru cei împătimiţi există variante şi aici : morcov, măr, portocală, chiar şi seminţe de floarea soarelui la cuptor în cantităţi moderate.
Stabiliţi o zi pe săptămână când vă puteţi face de cap în condiţiile proprii impuse.
Întodeauna primele doua luni sunt mai grele, apoi dispar poftele, intervine obişnuinţa şi este mult mai usor.
Dar cel mai important lucru pe care l-am descoperit este că mâncarea sănătoasă, cât mai naturală şi puţin procesată în cantităţi rezonabile, la ore rezonabile şi eliminând grăsimile nu îngraşă niciodată.
Ce am descoperit eu că este absolut delicios, sănătos şi nu îngraşă şi nu le-aş mai da acum nici chiar pe cartofi prăjiţi: omletă cu toate legumele pe care mi le doresc în teflon fără ulei, tocăniţă de legume, cartofi copţi, salată de pui fără maioneză, variante light şi degresate pentru brânzeturi, salată de fructe cu o lingură de îngheţată de vanilie în loc de una de frişcă, pui, peşte la cuptor cu legume, sărmăluţe din piept de curcan fără grăsimea aferentă.....şi lista poate continua.

8 comentarii:

  1. Toata admiratia pentru vointa de care ai dat dovada si pentru rezultatele obtinute. Multumesc pentru sugestiile de mancaruri care nu ingrasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))) Ce dragute sunteti, multumesc frumos, mami Anonimul:D:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai bine este faptul ca mananci mai sanatos!
    Bravo!
    Uite, nici eu nu sunt genul sportiv si inca ma mininez ca inca mai alerg dimineata... :D oricum eu fac cu sport cum ar trebui sa fac cu mancarea, de fapt - cu moderatie :))
    In ceea ce priveste dietele, am incercat pe cat posibil sa respect asta cu "dimineata sa mananci ca un rege, la pranz ca un om de rand si seara ca un cersetor". Asa ca nu prea mananc seara si cand mananc mananc un pic de branza, fructe... din astea.
    Aaa, si nu prea prestez paine, mai deloc de altfel.
    De cand cu Ana, sunt in faza "semintelor si boabelor", de tot soiul!
    Daca ma chinui un pic, imediat infloresc :))

    Bravo inca o data ca mananci asa de sanatos!
    Un weeknd frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Te admir pentru vointa ta cu alergatul, mie in ceea ce priveste sportul nu prea mi-a iesit ever:)
    Si nu te grabi sa ma lauzi:( ca trebuie sa recunosc asa cu plecaciuni ca atunci cand scap la cola, bine e zero sau light, dar e cola!:P:P:(

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, alimentatia sanatoasa e cel mai bun regim de slabit si cu spui, in doua luni nu mai simti nevoia sa mananci ce inainte adorai...eu am inceput asta in octombrie anul trecut, am redus portiile de mancare si am inceput sa mananc cat de sanatos posibil, merg la sala nu regulat ci in functie de program, incerc de 2-3 ori pe saptamana dar uneori iese doar o data...cobinatiile astea mi se par cel mai de efect, eu nu am fost niciodata adepta curelor de slabire si pana acum nu am avut nevoie sa slabesc, caci eram slaba. Dar varsta isi spune cuvantul...

    Bravo pentru vointa, bravo pentru alimentatia sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, adevarul este ca exista o reteta perfecta pentru fiecare dintre noi, trebuie doar sa o descoperim...cunosc fete mai grasute care se simt foarte bine in pielea lor si le admir mult si mi se par foarte frumoase, la mine problema a fost ca nu ma simteam bine, de aceea am luat atitudine:)

    RăspundețiȘtergere