joi, 30 iunie 2011

Zece lucruri care îmi plac.

Am primit o leapşă de la Mama Anei, să spun zece lucruri care îmi plac. Şi e într-un fel o uşurare că se specifică destul de clar lucruri, pentru că eu aş da fără ezitare lucrurile pe oameni şi sentimente şi trăiri, aşa că atunci când vorbesc despre ceea ce îmi place descriu mai degrabă simţiri decât lucruri. Şi atunci uite o eliberare, lucruri, chiar lucruri care îmi fac zilele mai uşoare.
Zece lucruri care îmi plac :
1. Îmi place marea, liniştită ca o oglindă sau încreţită de vântul nemilos, îmi place să mă simt înconjurată de apă călduţă şi prietenoasă, mă simt cea mai liberă atunci când înot.
2. La fel de liberă mă simt în maşină, gonind pe drumurile noastre din ţară, tot bine e.
3. Îmi place pepenele roşu, aş mânca unul pe seară dacă ar fi posibil, deocamdată nu am început să cumpăr, am nimerit mai la începutul lunii unul prea puţin gustos şi am zis să aştept sezonul lor.
4. Îmi place placa mea de păr, suntem prietene bune, o iau cu mine peste tot, în douăzeci de minute îmi face părul drept drept, iubesc părul meu drept care nu se încurcă, nu mă doare pielea capului la pieptănat, stă frumos şi ascultător fie că e prins, fie că nu, nu mai are cinci bad hairdays pe săptămână.
5. Îmi place să adorm la câte un film şi de fiecare dată mă trezesc fie să sting, fie să dau pe mut.
6. Îmi place locul meu la masa familiei, în cap de masă, doar eu şi tata, strategic lângă uşă, cu cea mai mare vizibilitate a întregului spaţiu, mă face să mă simt importantă şi mă amuz mereu de copilăria sentimentului.
7. Îmi place fondul meu de ten de la Vichy, lejer pe piele de câteodată cred că m-am dat cu el dar nu m-am dat şi oglinda nu trădează mare lucru şi e îmi zâmbesc când îmi dau seama că se poate şi fără.
8. Îmi plac rochiţele de vară, aş vrea să am mii mii.
9. Aaaa, şi ceva fără de care sigur nu aş putea trai, ceva de care am nevoie aproape la două zile, frumos şi galben ca un soare...ghiciţi ce..mămăligă, e bunuţă şi caldă şi în viziunea mea merge cu multe feluri de mâncare la care unii nici nu s-ar gândi. Când eram mică nu prea aveam voie să mănânc mămăligă, mi se spunea că nu e hrănitoare, ei acum recuperez cu succes.
10. Şi nu în ultimul rând internetul şi telefonul meu care ma ţine aproape de cei atât de dragi.
Leapşa merge cu mare drag mai departe către toţi cei care au timp şi dispoziţie.

8 comentarii:

  1. Cat de frumos ai scris!!! Cred ca de mult timp nu am mai citit ceva atat de suav, de feminin si de simplu deodata! Toate raspunsurile tale tradeaza delicatete si eleganta! Nu pot decat sa ... te admir!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc mult pentru cuvintele tale atat de frumoase, nu stiu daca fac de ele insa ma simt flatata, venind de la tine, tu care scrii atat de neimaginat de frumos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Amandoua scrieti la fel de frumos, nu va mai coditi...Roxana, feminin,visator cum bine ai zis, Maria si Maria sincer si adevarat, totul spre liric si perfectiune.
    M-a incantat cum ti-ai explus lucrurile ce-ti fac placere. Cred ca imi place leapsa asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc:)
    Ma bucur ca iti place, de asta nici nu am nominalizat eu, am zis cui ii place sa o preia si abia astept sa citesc:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mariana: imi sunteti tare dragi amandoua si aceasta e cu adevarat o leapsa frumoasa cu care cred ca ma voi incanta si eu, caci Roxana a reusit sa-mi redea inspiratia :D
    Multe imbratisari amandurora!
    Aaaa!! Multumesc tare mult pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ia uite ce a iesit!
    http://copiisimamici.blogspot.com/2011/07/zecimile-din-inima-mea.html
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. de mine nu iti place? eu daca faceam topul erai number one...

    RăspundețiȘtergere