marți, 5 aprilie 2011

H&M impresii

Am reuşit într-un final să intru în H&M, în cel din Afi Palace Cotroceni. Despre produse nu mi-am făcut o părere foarte clară, întrucât aglomeraţia şi-a spus cuvântul. Preţurile mi s-au părut în regulă, nici prea prea, nici foarte foarte, ca punct forte aş merge pe fuste şi rochii, sacouri pe alocuri. Nu sunt aceleaşi produse ca pe siteurile din alte ţări, nici cele de pe siteul nostru nu se regăsesc toate, fiind înlocuite de numeroase alte modele.
Cozile de la cabinele de probă şi-au spus cuvântul şi am cedat destul de repede, probând în grabă şi renunţând la tot ce ar fi trebuit reprobat pe altă mărime. Personalul magazinului foarte amabil, zâmbitor şi săritor, au pe alocuri ca şefi de raioane suedezi. Mi-am cumpărat doar o fustă lejeră de vară, de plimbări prin parc, modelul din imagine, dar albastru închis, la un preţ foarte ok.
Aş putea însă să vorbesc la infinit despre disciplina cumpărătorului român, sunt câteva tipuri care ne trag pe noi toţi ceilalţi normali foarte tare în jos. Fetele sunt disperate la cumpărături, trag de haine, îşi iau o mie de articole pentru cabina de probă şi se supără când sunt întoarse din drum, întrucât există şi aici o limită superioară, şapte produse. Cozile la cabine sunt mari, toată lumea îşi manifestă nerăbdarea, se mai găseşte câte o domnişoara care să susţină vehement că ea era la coadă înaintea doamnei care tocmai a intrat, fata care dă numere zâmbeste încurcat, dă binevoitor din cap. Cam aceeaşi domnişoară care mai târziu s-a strecurat printr-un loc nepermis şi s-a aşezat încrezătoare prima la casă, lăsându-ne pe noi, muritoarele de rând să stăm aliniate milităreşte, cu răbdarea încercată.
În concluzie frenezia H&M continuă aici, magazinele sunt mereu pline, cumpărători la tot pasul, la orice oră.

4 comentarii:

  1. Ha, ma mira atata aglomeratie, e o perioada de reduceri sau ce? Adica de exemplu cat ai dat tu pe fusta? (bineinteles is curioasa de preturi doar, avand in vedere ca ai spus de aglomeratia permanenta)adica nu se mai aduce marfa? Sau vrea sa poarte toata lumea acelasi lucru pe diferite culori...zau ca nu inteleg.Poate unii vor sa mearga cu eticheta vesmantului prin afara, sa se vada ca scrie H&M....si mie imi place ( si daca am accesibilitate la magazin si sunt preturi bune) sa imi iau cate ceva de firma, dar o stiu numai eu, ca nu prea se cunoaste marca daca nu e inscriptionata pe afara(ex la adidasi..haha)..pupici, e draguta fustita

    RăspundețiȘtergere
  2. Am dat 30 de lei, ceea ce e ok pentru o fusta casual dintr-un tercotel asa, nu ceva deosebit ca material, fusta e sub tot ce e prin alte magazine din malluri. Nu am putut sa stau prea mult sa ma uit, probabil ca as mai fi gasit cate ceva, dar in aglomeratia aceea am probat si eu ce mi-a sarit prima data in ochi.
    E asa aglomerat pentru ca s-a deschis la noi in Romania de doua saptamani si e mare nebunie:), mai dureaza pana se calmeaza cred.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, asa a fost mereu la noi cand se deschide ceva nou. Mai tineti minte cum a fost cand s-a deschis Metro? Au tinut cozile alea vreo cateva luni. Cat despre H&M... Eram si eu curioasa sa intru intr-un magazin H&M si am avut ocazia sa o fac singura data cand am fost in Germania. Insa intre timp apucasem sa mai intru si in alte magazine in Germania. Asa ca atunci cand am ajuns la H&M mi s-a parut la fel ca celelalte magazine: produse asemanatoare, preturi asemanatoare... Mai ramane sa ne obisnuim si noi, romanii, cu genul asta de magazine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da la noi e o nebunie cu orice:), un mic semn asa si incep toti frenetic:))). Probabil ca si de aceasta data va fi nevoie de cateva luni.

    RăspundețiȘtergere