marți, 3 mai 2011

Ploaie





Mie îmi place ploaia, îmi plac stropii mari lovindu-se de geamuri, îmi place să văd cum dansează apa în ropote, să ascult norii cum se revarsă spre pământ. Aseară a plouat tare, tare în Bucureşti şi mirosea a vară printre picături şi ciocniri tumultuoase de nori, apoi a ieşit soarele şi parcă nici nu a fost. Mi-aş dori o vară precum cele din copilărie, potolite, aşezate, fără să te toropească  soarele, seri răcoroase şi lungi cu o bluziţă peste rochiţa vaporoasă, dimineţi cu soare primitor şi petale de flori pictate cu rouă. Dar de Crăciun a nins puţin, primăvara a întârziat foarte tare la propriul său bal, toamna a nins la munte incă de la începutului lui octombrie, vara trecută am avut căldură mai mult decât ne doream, aşa că o primăvară capricioasă şi puţin generoasă cu temperatura nu garantează deloc o vară cu mai puţine grade în termometre. Dar atâta timp cât nu avem fenomene meteorologice extreme şi negative, aşa cum  au tot fost, din păcate, în ultimul timp prin unele părţi de lume, atâta vreme cât suntem sănătoşi sau ne facem sănătoşi, ne avem unii pe ceilalţi şi suntem împreună ar trebui să fie în sufletele noastre "a perfect sunny day".

2 comentarii:

  1. Si mie imi place ploaia, insa ploaia aia fara cer negru, in miez de vara, care racoreste si cara da mirosul ala de curat, care are picuri calzi si repezi....

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place si cerul negru, atunci cand se intuneca tare, in zare se vede soarele, si toarna cu galeata, apoi nici urma de negru:), e drept am un romantism mai sumbru:)))

    RăspundețiȘtergere