miercuri, 13 aprilie 2011

Ciorbă - walking adventure

Dacă aş fi singură singurică pe lume şi ultima mâncare rămasă ar fi o ciorbă de fasole cred că tot aş spune pas, dar nu el, The King of the Master ar devora acest tip de ciorbă de n ori pe săptămână. Acum are şi magnifica scuză că ţine post miercurea şi vinerea, post pe care eu consider că îl ţin în fiecare zi întrucât am o mie de feluri de mâncare pe care evit să le consum. În plus pentru mine postul este un exerciţiu de voinţă, care presupune altceva decât lipsa alimentelor de tip "de dulce".
Dar vedeta subiectului era ciorba de fasole, avem o reţetă minunată care se face în două zile. În prima seară pui fasolea muuultă la fiert, plângi puţin de la ceapă, te ajută toţi la tocat de zarzavat, laşi să fiarbă şi te rogi să se termine cât mai repede să poţi adăuga ingredientele finale. Între timp te plictiseşti şi mergi la calculator, dintr-una în alta e posibil să primeşti un e-mail drăguţ cu un test de inteligenţă, noroc că rezultatul final este : uituc, du-te la bucătărie. Speriaţi de rezultatul testului am purces cu toţii, când ce să vedem, testul avea dreptate, fasolea noastră se zbătea prinsă pe fundul cratiţei şi plângea de durere. Tot de durere a plâns şi The King of the Master, dar nu mai era nimic de făcut, biata ciorbă   a ajuns la gunoi mirându-se de vecinii de locuinţă temporară.
Ei bine în cea de-a doua seară, după ce lăsasem, în prealabil, fasolea în apă pentru o fiebere mai puţin migăloasă, se reia povestea cu lacrimile, cu tocatul zarzavatului şi aşteptatul. Ei bine de această dată în timp ce aşteptăm sunăm toţi cunoscuţii să cerem reţeta pentru ciorba de fasole, reţetă pe care o cunoaştem deja, dar măcar păcălim plictiseala. Spre final trece fiecare prin bucătărie, verifică să nu fie urmărit,  îşi adaugă ingredientele secrete proprii şi ciorba e gata.
Bon appetit.

6 comentarii:

  1. Haha, hai ca asta cu "ingredientele secrete proprii" m-a dat pe spate... Chiar ma intrebam de ce e nevoie de doua zile sa faci o ciorba de fasole :)
    Noi am patit-o uitand complet de fasole si mergand la nani. Dimineata am stins focul si am racit sub jet de apa oala cu fasolea incandescenta in ea. Jurai ca sunt carbuni aprinsi acolo :). Nu ne-am mai apucat de a doua runda de ciorba, ne-a ajuns cat am frecat bucataria...
    Pe bune, imi facusi o pofta de fasole... Cred ca asta voi gati next time. Multumesc. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) da pai e o reteta mai speciala ce sa mai.
    E bine de stiut ca nu suntem singuri:)
    Iti dai seama cat de mare e apetitul pentru ciorba asta daca dupa frecat si aerisit a mai avut chef de runda a doua.
    Pai pofta buna, sa va iasa fara niciun fel de peripetii:)) . Pupici si de la mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pofta buna! Nu am mai facut demultisor, nu-s amatoare de fasole. Dar am si eu de indeplinit dorinte, asa ca o voi executa curand :).

    RăspundețiȘtergere
  4. La mine a devenit regula : si fasolea si lintea se fac in doua transe...prima ajunge la gunoi dupa ce o desprind dupa cratita, a doua este insotita de lectura si pazit aragaz ...ii spun povesti adica, sa nu adoarma iar si sa uite sa strige la mine sa o vizitez la timp.
    Asa ca draga Roxana, nu esti singura deloc in bucatareala moderna. Important e sa ne pastram umorul si sa o luam cu incredere de la capat.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Salmi : Multumim frumos, same here:)
    @Vavaly: Asa e, importante sunt simtul umorului si perseverenta:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mai inteleg nimic, eu chiar nu am nici un merit?

    RăspundețiȘtergere