joi, 29 septembrie 2011

Prea mult

Mi-am propus cândva să scriu aici despre cele mai importante femei din viaţa mea, despre trăirile şi felul în care sunt atât de speciale ele, îmi imaginam chiar că voi face şi ceva documentare, ascultând iar şi iar din vorbele lor calde şi aşezate cum îmi plăcea aşa de mult. Atât de trist dar multe din ele nu mai sunt. Am pierdut-o şi pe bunica, a fost o răscolire incredibilă între regretul pentru că ea nu mai este şi durerea că şi mama mea trebuia să fie cu noi. Sunt mult prea multe sentimente. Mă gândesc de multe ori cum de mai stau în picioare, cum de am venit azi la birou. Chiar dacă tindem să fim raţionali avem nevoie de semne şi le tot căutăm mereu, de multe ori poate ne e teamă să le spunem cu voce tare, poate cei din jur ne privesc cu o sprânceană ridicată, dar pentru noi, pentru fiecare avem nevoie să credem în ceva, să ne uităm cuprinzător în jur şi sa căutăm. Am numărat cu toţii în gând fără să ştim unii de ceilalţi şi ne-am spus la un moment dat biata bunica s-a stins când mama a împlinit fix patruzeci de zile de când nu mai este cu noi. Pur întâmplător nu ştiu, eu am nevoie să ştiu că ele sunt bine.
Cum era bunica, bunica era veselă, mereu pusă pe şotii, la ea ne strângeam toţi nepoţii după şcoală şi of biata de ea trebuia să ne puna tigaia de cartofi prăjiţi de fiecare dată când copii fiind strâmbam din nas la mâncarea cu trudă gătită pentru noi. Nu ştia ce să ne mai dea,  ne-ar fi dat sufletul ei. A trăit toate sentimentele dureroase posibile, şi-a pierdut parinţii, soţul, sora, fiica. Mi-aş fi dorit să îi alin mamei durerea pierderii mamei ei, mi-aş fi dorit să o ţin în braţe aşa cum a facut vărul meu cu mama lui, mi-aş fi dorit să îi stea alături ambele fiice, dar viaţa a vrut ca mama să fie cu ea şi nu cu noi.
Intr-o zi o să scriu despre femeile din viaţa mea, ele sunt prezente mereu în sufletul, gândul şi toată fiinţa mea.

9 comentarii:

  1. Sa se odihneasca in pace! Cred ca ti-e cumplit de greu. Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  2. MULTE PIERDERI INTR-UN TIMP ATAT DE SCURT, E FOARTE DUREROS PENTRU SUFLETUL UNUI OM ATUNCI CAND INTR-ADEVAR DISPUNE DE EL...POATE SUNT MULTUMITE SI ACOLO UNDE SUNT! TIE ITI DORESC PUTERE SA TRECI PESTE ACESTE MOMENTE!

    RăspundețiȘtergere
  3. Se zice ca Dumnezeu iti da atat cat poti duce ... Si totusi, prea multa, mult prea multa suferinta intr-un timp atat de scurt.
    Vreau sa cred ca BUNI e fericita, ca acolo SUS s-a intalnit cu tanti Tania, cu mamaie, cu sotul dumneaei...poate ca pentru EI a inceput o noua zi...intr-o lume cu un cer mai insorit :)
    Dumnezeu sa le odihneasca in pace!

    RăspundețiȘtergere
  4. imi pare teribil de rau, sincere condoleante!
    e o poezie a lui Octavian Paler, care mie imi place nespus, sigur o stii, "Avem timp". printre altele, acolo Paler spune asa: "Am invatat ca poti continua inca mult timp, dupa ce ai spus ca nu mai poti."
    este din pacate si cazul tau. eu iti doresc multa putere si sa nu mai fii niciodata nevoita sa spui ca nu mai poti...

    RăspundețiȘtergere
  5. Offfff! Sicere condoleante! Imi pare rau ca treci prin atat de multe incercari, una dupa alta fara ragaz! Se spune ca Dumnezeu isi alege Ingerii sai dintre oamenii cei mai buni si se pare ca Dumnezeu are nevoie de Ingeri, de oameni-ingeri asa cum au fost sufletele acestea minunate ce te-au purtat in brate toata copilaria-ti! Dumnezeu sa le odihneasca sufletele in pace, iar tie draga mea iti doresc tarie si putere!

    RăspundețiȘtergere
  6. O sa treacă şi o sa fie bine, o sa vezi. Doar că-ţi trebuie timp. Încearcă să-ţi dai un răgaz şi mai ales, nu te speria când o sa te surprinzi râzând prima data. Nu faci nimic greşit, pur şi simplu începi sa trăieşti din nou.

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc din suflet. Stiu ca putem mult mai mult decat credem la un moment dat. sper doar sa nu mai fie cazul curand pentru ca asa cum spunea mama totul se poate repara mai putin atunci cand piezi definitiv... imi doresc sa fie ele bine, dorul meu trebuie indurat dar ele trebuie sa fie bine. Insa dorul e din ce in ce mai mare. Ma bucur enorm cand gasesc comentariile voastre.

    RăspundețiȘtergere
  8. Condoleante si o imbratisare puternica!

    RăspundețiȘtergere