miercuri, 30 martie 2011

H&M

Nu am intrat niciodată într-un H&M, sincer am o oarecare curiozitate, mai ales că am tot citit articole favorabile, cum că ar fi vorba de un excelent raport calitate - preţ în concept şi pentru că până la urmă, chiar dacă nu sunt cea mai cea din împătimitele modei şi nici nu vreau să fiu decât o fată normală, totuşi hainele sunt pentru noi destul de importante.
Magazinele H&M din România s-au deschis cu mare fast şi publicitate din plin, cu surprize şi o tonă de agenţi de pază, chiar cu o şedinţă de shopping pe bază de invitaţie, un fel de predeschidere pentru persoane speciale. Am avut ocazia să admir din treacăt o coadă imensă de oameni aşezaţi ordonat în faţa magazinului cu două-trei ore înainte de marea deschidere de sâmbătă din Unirea. Am înteles că a fost mare disperare, chiar că s-au strecurat bani prin deschizături ale geamului pentru ca cei norocoşi, intraţi, să achiziţioneze câte ceva şi pentru cei de afară. Acum nu ştiu dacă au găsit marea şi sarea, produse fantastice la preţuri fantastice, iar nouă nu ne va fi dat să vedem vreodată aşa ceva întrucât nu ne-am deranjat să ne postăm în faţa magazinului aşteptând deschiderea porţilor. De atunci, am tot trecut pe lângă el, fie în pauza de masă, fie seara în drum spre casă, de fiecare dată e mare forfotă, fete te lovesc atunci când nu nimeresc uşa de intrare din prima, foarte multe cu pungi, toţi cumpără, toţi vor să vadă.
Sincer nu înteleg disperarea aceasta, tipică nouă, chiar mă deranjează puţin, de parcă ar fi asezonată cu un strop de umilinţă, umilinţa de a sta de bună voie, cu orele, la nişte cozi pe care le-am dorit desfiinţate şi pe care le-au urât toţi, umilinţa de a te împinge, poate doar mi se pare mie?
Magazinul mă tentează, am spus mai ales datorită "cronicilor" foarte bune, chiar pe bloguri, aşa că este pe lista mea de vizite o dată ce se va mai duce puţin din aglomeraţie.

7 comentarii:

  1. In Suedia e un magazin banal, sunt altele mai de calitate. :)
    Prima data am fost in SUA la un H&M, am luat produse bune, sora mea era moarta la inceput dupa marfa lor. Apoi am mai fost in Europa si cand am ajuns in Suedia era in top! :) Imi plac si acum unele produse ale lor, dar prefer uneori alte firme.
    Insa te inteleg si astept impresiile tale despre magazinele din Ro.

    RăspundețiȘtergere
  2. Curiozitatea mea vine mai ales din faptul ca foarte multe persoane lauda acest brand si se afla in preferintele lor, pana acum, atunci cand vizitau alte tari.
    Am mai auzit ca sunt foarte buni pe segmentul de haine pentru copii, aici nu ne incadram dar la atatea laude sa incercam cadouri pentru rude de varste mici:)
    La noi aici a fost o disperare generala.....mi s-a parut cam prea de tot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am fost în H&M în Shanghai și aici, în HK.
    No, H&M-ul este considerată ruda mai săracă a magazinelor Zara sau Marc&Spencer. Mai scumpe, dar calitatea are un preț.

    Eu am mai toate gențile de la H&M din Shanghai, raportul calitate preț e ok. La fel și la hăinuțe penru copii, sunt, cum s-ar zice, de toată ziua... Dacă vrei ceva mai bun, M&S sau Zara. Eu prefer Zara.
    Hăinuțele Anei cumpărate de aici sunt de la H&M, M&S și Zara.
    Soțul mă aprovizionează cu hăinuțe Carter (ieftine și bune) din excursiile în State.

    Însă e drept, și aici e super aglomerat în weekend, eu nu mai am răbdare să mă zbat atâta... bine, aici e aglomerat peste tot în weekend... :D

    Abia aștept impresii despre H&M Ro..
    La Timișoara o fi? SUnt curioasă...

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa revin cu un post dupa ce ii fac o vizita.
    Avem si noi Zara aici si Marc&Spencer.
    Imi placea si Debenhams intr-un timp dar nu am mai fost la fel de des, am fost cam dezamagita.
    Geaca si haina de iarna mi-am luat de la Pimkie, dar haina parca deja da semne de oboseala, deci la calitate mai scad:), geaca in schimb imi place mult.
    La noi a fost o mare nebunie cu deschiderea, inteleg ca este un brand important, dar cum s-au comportat oamenii..zici ca le-ai adus cine stie ce comori, sau am zis poate mi se pare mie, eu sunt o persoana mai calma, nu inteleg disperarea si imbulzeala asta.
    Se deschide si la Timisoara pana la sfarsitul anului, sunt in amenajari:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmm, cred mai degrabă că se vrea un brand accesibil. Nu știu, tre să văd și eu prețul și să compar cu ce avem aici (sună paradoxal, însă unele prețuri din Ro se pot compara cu HK, din păcate).

    Cred că îmbulzeala a fost și datorită promoțiilor de deschidre. E o strategie asta și na, tre să profiți, dacă te lasă stomacul.
    Eu decât să mă calc om pe om, mai bine pas...

    RăspundețiȘtergere
  6. Am tot auzit ca preturile ar fi mai mari ca in alte tari, ceea ce se intampla in cazul majoritatii magazinelor de haine de aici...

    Da, au fost promitii, tocmai asta ziceam si eu ca decat sa ma calc om pe om, mai bn pas.

    RăspundețiȘtergere
  7. De curiozitate, pentru preturi(desi produsele sunt diferite la aceeasi categorie dar iti faci o idee) poti accesa site-ul hm.com de unde alegi una din tarile care vand online.
    Pentru ro accesezi hm.com/ro si vezi preturi(nu au insa vanzare online).

    E un brand de succes totusi si cred ca in Ro mitul a ramas. Nu ca ar fi rau, sunt produse bunicele, dar dupa mine asa de un sezon(adica nu tin mai mult). E calitatea raportata la pret...

    RăspundețiȘtergere